Τι συνέβη στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης;

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 12:10
A- A A+

 

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο οινικός διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο 22ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε 10-12 Μαΐου, συγκεντρώνοντας καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγους, οινοχόους, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφους οίνου και αποσταγμάτων, οι οποίοι δοκίμασαν και αξιολόγησαν 797 συμμετοχές κρασιών και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα, ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW. Οι έως τώρα διαγωνισμοί, μάλιστα, υπήρξαν ιδιαίτερα πετυχημένοι ικανοποιώντας τόσο τους φορείς του κλάδου όσο και τους οινοπαραγωγούς. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών, τόσο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση του θεσμού από τον αμπελοοινικό κόσμο, ενώ η διάκριση του κάθε προϊόντος αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές από το ειδικό αυτοκόλλητο μετάλλιο στη φιάλη του προϊόντος, που φέρουν τα βραβευμένα προϊόντα (οίνοι και αποστάγματα).

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή