Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα με τον Κινέζο πρόεδρο

«Ναι» στη διεθνή συνεργασία «όταν αυτή στηρίζεται στο αμοιβαίο όφελος»
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 11:32
UPD:15:30
AΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

A- A A+

Σύμφωνη με τη διεθνή συνεργασία «όταν αυτή στηρίζεται στο αμοιβαίο όφελος», δήλωσε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, «πρέπει να αξιοποιούνται οι διεθνείς σχέσεις στο βαθμό που υπάρχει αμοιβαίο όφελος και συμβάλλουν στο να μην εξαρτάται η Ελλάδα από κέντρα που εμποδίζουν την ανάπτυξή της», ωστόσο διευκρίνισε:

Αλ. Παπαρήγα: Στρεφόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση που πουλάει

Αλ. Παπαρήγα: Στρεφόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση που πουλάει

«Είμαστε αντίθετοι με τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, βουνών, παραλιών, κλπ. Η αντίθεσή μας δεν είναι στο ποιός θα αγοράσει ή στο ποιάς εθνικότητας θα είναι ο αγοραστής. Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο».

«Την ευθύνη την έχει η ελληνική πλευρά. Οταν πουλάς, θα υπάρξουν και αγοραστές. Γι'αυτό στρεφόμαστε κατά της ελληνικής κυβέρνησης -και της σημερινής και της προηγούμενης- και όχι κατά του αγοραστή», εξήγησε η κ. Παπαρήγα.

Όπως εξάλλου είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η διεθνής οικονομική κρίση, ενώ, αναφερόμενη στις σχέσεις του κόμματός της με το αντίστοιχο της Κίνας, έκανε λόγο για εποικοδομητική, ουσιαστική και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και από τις δυο πλευρές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή