Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Προέδρου Κίνας

Γ. Παπανδρέου: Σημαντική η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 11:48
UPD:12:10
AΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

A- A A+

Την ανάγκη ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο, ενώ σημείωσε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις της ασιατικής χώρας στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο θέμα του λιμένα Πειραιώς, δήλωσε ότι στη συνάντηση επανέλαβε «την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τις στρατηγικές υποδομές και το πώς εμείς τις βλέπουμε για την πατρίδα μας».

Γ. Παπανδρέου: Αναγκαίες οι διμερείς σχέσεις Κίνας - Αθήνας

Γ. Παπανδρέου: Αναγκαίες οι διμερείς σχέσεις Κίνας - Αθήνας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στη διεθνή οικονομική κατάσταση, τονίζοντας ότι «η Κίνα, παίζει και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα διεθνή οικονομικά ζητήματα, πόσο μάλλον και σήμερα με τη διεθνή οικονομική κρίση».

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την απόφαση του Κινέζου προέδρου να ορίσει προσωπικό απεσταλμένο στην Επιτροπή Στίγκλιτς, η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προκειμένου να διαμορφώσει την προοδευτική πρόταση για διέξοδο από την οικονομική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή