Αλ. Αλαβάνος: «Διεθνές Βατοπέδιο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα λιμάνια
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 14:01
UPD:14:10
EUROKINISSI /Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

A- A A+

Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα λιμάνια, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) μεταξύ του ΟΛΠ και της COSCO.

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε την εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ στην κινεζική εταιρεία «διεθνές Βατοπέδιο», στο οποίο προχωρεί ο πρωθυπουργός, γιατί «όπως κι εκεί (στη Μονή Βατοπεδίου) υπήρχε μια νομικά ασαφής κατάσταση που οδήγησε στις ανταλλαγές και στο πάρτι του Εφραίμ με τους επιχειρηματίες, έτσι και εδώ, τη στιγμή που εκκρεμεί ακόμη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη στιγμή που υπάρχουν κι άλλα νομικά προβλήματα, παραδίδεται το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους».

Α. Αλαβάνος: Μαύρες σημαίες στα λιμάνια

Α. Αλαβάνος: Μαύρες σημαίες στα λιμάνια

«Πρωθυπουργέ, γιατί “δουλεύετε” τον κόσμο;», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος και συνέχισε: «Πώς είναι δυνατόν να βρίσκετε 28 δισ. ευρώ για να δώσετε στους μεγάλους τραπεζίτες, και να μην έχετε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όσο θα βάλουν οι Κινέζοι στην επένδυσή τους, για να ανανεώσετε και εκσυγχρονίσετε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, το οποίο είναι κερδοφόρο και έχει τεράστιες δυνατότητες;»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε «εθνικό σημαιοστολισμό», αναφερόμενος στις μαύρες σημαίες που –όπως είπε- υψώνονται στου Λαναρά, στην Εθνική Ασφαλιστική και τώρα στα λιμάνια.

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος παρομοίασε τον κ. Καραμανλή με τον ¶γιο Βασίλη, καθώς όπως είπε, μοιράζει την Ολυμπιακή στο Κατάρ, τον ΟΤΕ στους Γερμανούς, το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή