Nτ. Μπακογιάννη: Ευρύτερες προοπτικές συνεργασίας με την Κίνα

Συνέντευξη της ΥΠΕΞ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 15:53
UPD:15:57
A- A A+

Περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της Ελλάδας με την Κίνα με προοπτικές στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των διαπροσωπικών ανταλλαγών, διαβλέπει η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης στη διμερή ανάπτυξη του εμπορίου με την Κίνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το οποίο –όπως είπε- αναμένεται να ανέλθει στα 4 δισ. δολάρια το 2008.

«Θα θέλαμε να δούμε περισσότερες ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα.Η απόψή μου είναι ότι η οικονομική και ναυτιλιακή συνεργασία θα αποτελέσει τον πιο δυναμικό τομέα των οικονομικών μας σχέσεων στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Κίνας εντοπίζεται, εκτός των άλλων, στην από κοινού αντιμετώπιση διεθνών ζητημάτων, σχολίασε η υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ Κίνας και ΕΕ και επιμένει στην πολιτική της ενιαίας Κίνας, ελπίζοντας σε μια ειρηνική επίλυση του ζητήματος της Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή