Σκληρή απάντηση Αβραμόπουλου στον Αμερικανό πρέσβη

«Ασκοπες και ατυχείς δηλώσεις» - «Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται οδηγίες»
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 16:13
UPD:19:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, για την κατάσταση που επικρατεί με τις προμήθειες στο χώρο της Υγείας.

Μιλώντας σε συνέδριο του Εconomist για τη φαρμακευτική περίθαλψη, ο πρέσβης των ΗΠΑ επέκρινε την κυβέρνηση για τα ανεξόφλητα χρέη στο χώρο της Υγείας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες, υλικά αγαθά και για δύο ή τρία χρόνια δεν εξοφλούνται».

Όπως είπε, «τα τρία τέταρτα των δαπανών και επενδύσεων γίνονται από αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρίες» και «πολλές από τις επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κεντρικά τους στην Ουάσιγκτον και προσπαθούν να τους εξηγήσουν πώς λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα και γιατί παίρνει τόσο χρόνο να λάβουν τις εισπράξεις».

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε άσκοπες και ατυχείς τις δηλώσεις του κ. Σπέκχαρντ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως δεν πρόκειται περί διαβήματος όπως έγραψαν κάποιες εφημερίδες, και ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται οδηγίες.

Δ. Αβραμόπουλος: Αστοχες και ατυχείς οι δηλώσεις Σπέκχαρντ

Δ. Αβραμόπουλος: Αστοχες και ατυχείς οι δηλώσεις Σπέκχαρντ

«Ασκοπες -εξηγεί ο κ. Αβραμόπουλος- διότι εάν οι εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, τις οποίες εκπροσώπησε χτες ο κ. Πρέσβης τον είχαν ενημερώσει, θα του είχαν πει ότι η διευθέτηση είχε γίνει και ότι ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες. Συγκροτήθηκε η Επιτροπή -όπως και τότε πριν από 4 χρόνια όπως και παλαιότερα- με τη νέα πλέον Επιτροπή Προμηθειών Υγείας να είναι ο φορέας των απαραίτητων συνεννοήσεων. Γιατί συγκροτήσαμε αυτό το καινούργιο όργανο και σε άμεσο χρόνο αρχίζει η τακτοποίηση».

«Αν το γνώριζε δεν θα τις έκανε αυτές τις δηλώσεις. Είναι όμως και ατυχείς γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της καταστάσεως, διευθετεί τα ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και βέβαια δεν δέχεται οδηγίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή