Γαλλία: Σύσταση για στοχευμένους εμβολιασμούς κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 16:29
UPD:16:34
via REUTERS/CDC
A- A A+

 Η γαλλική Ανώτατη Υγειονομική Αρχή (HAS) δήλωσε σήμερα πως συνιστά να αρχίσει μια στοχευμένη εμβολιαστική εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων.

Η HAS ανακοίνωσε πως συνιστά, μόλις ανακαλύπτεται ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, να εμβολιάζονται οι ενήλικες που είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή και θεωρείται πως βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το υγειονομικό προσωπικό, που εκτέθηκε ενδεχομένως στον ασθενή χωρίς ατομική προστασία, θα πρέπει να εμβολιαστεί επίσης, πρόσθεσε η HAS.

Η Γερμανία πάντως απηύθυνε «πείγουσα σύσταση» για την παραμονή όσων μολύνονται από την ευλογιά των πιθήκων σε καραντίνα 21 ημερών. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ημερίδα των Γερμανών Ιατρών στη Βρέμη, ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ τόνισε ότι, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων, πρέπει να απομονώνονται για τουλάχιστον 21 ημέρες.

Επιπλέον, τόνισε, για να λήξει η περίοδος καραντίνας, θα πρέπει να έχουν υποχωρήσει πλήρως τα συμπτώματα της νόσου. «Στην πρώτη φάση μιας επιδημίας, πρέπει η αντίδραση να είναι σκληρή και έγκαιρη», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και διευκρίνισε ότι η σύσταση διαμορφώθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή