Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 11 αγνοούμενοι από ναυάγιο φορτηγού πλοίου

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 05:53
A- A A+

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι αγνοούνται στις Φιλιππίνες μετά τη βύθιση πλοίου που μετέφερε βαρύ εξοπλισμό για την επέκταση αεροδρομίου στα νερά βόρεια της χώρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο αντιναύαρχος Γουϊλφρέντο Ταμάγιο είπε ότι εννέα άλλοι άνθρωποι του Mark Jason I διασώθηκαν από δύο παραπλέοντα πλοία στα νερά ανοιχτά της νήσου Καλαγιάν χθες βράδυ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πλοία της ακτοφυλακής καθώς και ένα αεροσκάφος ψάχνουν για το πλήρωμα που αγνοείται και για τους επιβάτες του.

Το Mark Jason I απέπλευσε από τη Μανίλα πριν από μία εβδομάδα με 14μελές πλήρωμα και άλλους έξι άνδρες που συνόδευαν τον βαρύ εξοπλισμό στο νησί Batanes βορείως του κυρίως νησιού της ομώνυμης συστάδας, Luzon.

Τα ναυάγια είναι συχνά στις Φιλιππίνες. Νωρίτερα τον Νοέμβριο 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά πνίγηκαν μετά τη βύθιση του πλοίου στο οποίο επέβαιναν στις κεντρικές Φιλιππίνες. Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο σε ναυάγια στις κεντρικές Φιλιππίνες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή