«Εντός ημερών» το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο, λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 07:49
UPD:08:06
REUTERS/Nick Oxford
A- A A+

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ είναι βέβαιος ότι η ΕΕ θα επιβάλει σύντομα εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία. «Ένα εμπάργκο είναι ορατό» δήλωσε ο Πράσινος υπουργός Οικονομίας στο ZDF.

Στις συνεχιζόμενες συνομιλίες, μόνο λίγες χώρες «ανέφεραν προβλήματα», κυρίως η Ουγγαρία. Ως εκ τούτου, ο Χάμπεκ αναμένει μια σημαντική απόφαση «μέσα σε λίγες ημέρες».

Οι χώρες μέλη της ΕΕ έχουν διαφορετικά επίπεδα εξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο, πρόσθεσε ο Χάμπεκ. «Μεταξύ Ουγγαρίας και Πορτογαλίας υπάρχει απλώς μια διαφορετική σύνδεση με τη Ρωσία - προφανώς». Ως εκ τούτου, η ΕΕ μπορεί επίσης να λάβει υπόψη της την Ουγγαρία

Ένας συμβιβασμός θα μπορούσε να είναι ότι η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία θα έχουν μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο έως ότου εφαρμοστούν πλήρως οι κυρώσεις.

Η Ουγγαρία απαιτεί πάντως, αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για να αντισταθμίσει τις συνέπειες ενός εμπάργκο πετρελαίου.

Ένα εμπάργκο πετρελαίου «δεν σημαίνει αυτόματα» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποδυναμωθεί, είπε ο πολιτικός των Πρασίνων. Όταν ανακοινώθηκε το εμπάργκο πετρελαίου των ΗΠΑ, οι τιμές ανέβηκαν παγκοσμίως. Ο Πούτιν «πούλησε λιγότερο πετρέλαιο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά είχε περισσότερα έσοδα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή