Πρωθυπουργικά μηνύματα στους νέους

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 07:00
UPD:07:11
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Μηνύματα προς τους νέους, με παροτρύνσεις και δεσμεύσεις, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω πίστη στη γενιά σας ότι δεν θα επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 146η τελετή αποφοίτησης του Boston College. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα φέτος και στον χαιρετισμό του μίλησε για τη δημοκρατία και την απειλή του λαϊκισμού.

«Η γενιά μου σκέφτηκε πως θα ήταν εύκολη η δημοκρατία, αγνοώντας ότι θέλει συνεχή προσπάθεια», υπογράμμισε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δημοκρατίες απειλούνται από σειρήνες που προσφέρουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο προκαλεί πόνο και απειλεί με παγκόσμια ύφεση, μίλησε για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τα social media και την επιρροή τους στις μέρες μας. Τέλος αναφέρθηκε και στον τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου, λέγοντας: «Ένας διάσημος Έλληνας ροκ σταρ της γενιάς μου τραγούδησε έναν στίχο που πάντα με άγγιζε. “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα”. Μην αφήσετε αυτό να συμβεί στη γενιά σας».

Ο πρωθυπουργός είχε πριν από λίγες ημέρες συνομιλία με μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίοι συμμετέχουν στο 12ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Εκεί, αναφέρθηκε στη στεγαστική πολιτική που θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, αλλά και στον στόχο για τη δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγης, που δυσκολεύει κυρίως τη ζωή των νεαρών ζευγαριών. Όπως σημείωσε, εξετάζονται μια σειρά από επιλογές σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα αξιοποίησης της ανεκμετάλλευτης περιουσίας που έχει το Δημόσιο. Παράλληλα στόχος είναι να δοθούν κίνητρα για την αξιοποίηση του μεγάλου αποθέματος διαμερισμάτων τα οποία είναι κλειστά αυτή τη στιγμή και παντελώς αναξιοποίητα.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στα ζητήματα που αφορούν τη φοιτητική στέγη. Αναφερόμενος στις αμοιβές, σημείωσε ότι είναι χαμηλοί οι μισθοί στην Ελλάδα και αυτό μπορεί να διορθωθεί και με κρατικές παρεμβάσεις, όπως ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και με προσαρμογή του ιδιωτικού τομέα στη νέα πραγματικότητα που πρέπει να αυξήσει τις αμοιβές για να βρει τους εργαζόμενους με τις δεξιότητες που χρειάζεται. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή