Εισαγγελική εντολή για την άρνηση κατάθεσης Εφραίμ και Αρσενίου

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 12:37

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή διερεύνησης της νομιμότητας ή μη της άρνησης Εφραίμ και Αρσενίου να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.

A- A A+

Εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της νομιμότητας ή μη της άρνησης Εφραίμ και Αρσενίου να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σακελλάκος, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Πιέρο, να διερευνήσει το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση κατάθεσης στην Εξεταστική του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσενίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έστειλε στο κ. Σακελλάκο έγγραφο, στο οποίο τονίζει ότι οι δύο μάρτυρες κατέθεσαν υπομνήματα και ότι «παρά τις προτροπές απο τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για να καταθέσουν, αυτοί αρνήθηκαν».

Ο κ. Σακελλάκος ζητά απο τον κ. Πιέρο να μελετήσει την υπόθεση και να αποφασίσει αν και ποιες θα είναι οι περαιτέρω ενέργειες της Εισαγγελίας για το θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή