Στην Κνωσό ο Κινέζος Πρόεδρος

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 13:15
UPD:13:21
AΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

A- A A+

Τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Πεζών επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.

Τον κ. Ζιντάο υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μινωικού Ανακτόρου η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, οι οποίοι και τον συνόδευσαν κατά την ξενάγηση του στην Κνωσό.

Στη συνέχεια ο Κινέζος πρόεδρος μετέβη στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Πεζών και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης για τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο. Στο εκθετήριο της έκθεσης τον κ. Ζιντάο υποδέχθηκαν παιδιά σχολείων με κινεζικές και ελληνικές σημαίες και τον καλωσόρισαν στα κινεζικά.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κίνας μετέβη σε ένα ελαιόφυτο της περιοχής, όπου είδε από κοντά τη συλλογή ελαιοκάρπου και μάλιστα ράβδισε ελιές, δείχνοντας το ενδιαφέρον της Κίνας για την ελαιοκαλλιέργεια και τα προϊόντα της.

Ο κ. Χου Ζιντάο συνομίλησε με εργάτη ελαιοσυλλογής τον οποίο ρώτησε για την παραγωγή ελαιόλαδου και γενικά της καλλιέργειας της ελιάς στην περιοχή, δηλώνοντας ότι γνωρίζει πως η Κρήτη έχει το καλύτερο λάδι και ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην αγορά της Κίνας.

Τόσο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν στη σημασία της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου που, όπως είπαν, αναδεικνύει τον πολιτισμό μας αλλά και τη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων μας και του τουρισμού μας.

Το μεσημέρι ο Κινέζος πρόεδρος θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και το απόγευμα θα επισκεφθεί την έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και ακολούθως θα αναχωρήσει από το Ηράκλειο για την Αθήνα.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή