Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους κατηγορουμένους

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 12:16
UPD:13:17
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη. Απορρίφθηκαν ομόφωνα από τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως.

A- A A+

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κι επιπλέον 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό επέβαλαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας στους δύο κατηγορουμενους .

Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο, στην εκφώνηση της απόφασης, με την πρόεδρο να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Το εφετείο ακολούθησε κατά γράμμα την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο είχε επιβάλει ακριβώς την ίδια ποινή στους καταδικασθέντες, δίχως να τους γνωρίσει ελαφρυντικά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου - Τοπαλούδη δήλωσε: «Εν μέρη αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα».

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Τοπαλουδης είπε: «Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι».

Παρούσες στο δικαστήριο ήταν, εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, και οι μητέρες της Ερατούς και της Μυρτούς, που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και στη Μυτιλήνη. 

aftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή