Σ. Χατζηγάκης: «Ρηξικέλευθα και ριζοσπαστικά βήματα στη δικαιοσύνη»

«Δεν εμπίπτουν στις νέες ρυθμίσεις των φυλακών Ιωαννίδης και Ντερτιλής»
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 14:04
UPD:18:29
A- A A+

Το κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης που σχετίζεται με το σωφρονισμό, τις φυλακές, το θέμα των ναρκωτικών και τις εντάξεις των νοσοκομείων των φυλακών στο ΕΣΥ, συζητήθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που συζητούνται και που πρόκειται να συζητηθούν, αλλά και σε αυτά που έχουν γίνει ήδη νόμοι του κράτους - όπως αυτά που αφορούν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και την προστασία στων παιδιών από σεξουαλική παρενόχληση- και σχολίασε ότι «γίνονται σημαντικά βήματα που είναι προοδευτικά, ρηξικέλευθα και ριζοσπαστικά στον κοινωνικό τομέα, που αφορά στη δικαιοσύνη».

O υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Ερωτηθείς εάν με τις ρυθμίσεις που προωθούνται για τις φυλακές θα αποφυλακιστούν οι Ιωαννίδης και Ντερτιλής, ο κ. Χατζηγάκης απάντησε: «Οι ρυθμίσεις που κάνουμε είναι γενικής φύσεως και δεν αφορούν τους συγκεκριμένους, καθώς δεν εμπίπτουν σε αυτές».

Στο ζήτημα πιθανής αποφυλάκισης των δύο ανδρών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. «Πολλά χρόνια μετά, αφού εξαίρετοι πολιτικοί άνδρες, όπως ο κ. Λεντάκης που είχε ζητήσει επιείκεια, φαίνεται πως η Δημοκρατία διαπίστωσε ότι ήταν αρκετό το διάστημα, που είναι στη φυλακή οι πρωταίτιοι των πικρών γεγονότων του '67 και του '73. Δεν ξέρω όμως αν θα κάνουν χρήση του ευεργετήματος που παρέχει ο Νόμος του κ. Χατζηγάκη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή