Με ευρωπαϊκό «αέρα» αρχίζει το συνέδριο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Προεδρεύων ο πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Π. Ευθυμίου
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 07:42
UPD:07:44
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στο οποίο θα προεδρεύσει ο πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σημίτη Πέτρος Ευθυμίου.

Η έναρξη του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα γίνει στις 18:00 στο Τάε Κβον Ντο με τη συγκρότηση του προεδρείου, όπου θα είναι επικεφαλής ο κ. Ευθυμίου έπειτα από απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. «Αποδέχτηκα με ιδιαίτερη τιμή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη να αναλάβω την ευθύνη της προεδρίας των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς δεν πρόκειται για μια συνήθη και τυπική κομματική διαδικασία, αλλά για μια εμβληματική αφετηρία αναγέννησης της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, του ιστορικού κορμού της δημοκρατικής παράταξης της χώρας» τόνισε ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Θα ακολουθήσει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Πορτογάλου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα και στη συνέχεια θα ανέβει στο βήμα ο κ. Ανδρουλάκης για να απευθύνει την κύρια ομιλία του. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί της επικεφαλής της Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Αύριο το μεσημέρι θα παρέμβει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. «Περιμένουμε να είναι ένα ανοιχτό συνέδριο. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια, στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε. 180.000 μέλη της παράταξης επέλεξαν το όνομα ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής πριν από 15 ημέρες, με μια πρωτοφανή διαδικασία, πολύ μαζική, και με χαροποιεί γιατί σε αυτά τα πρώτα βήματα φαίνεται να μας αγκαλιάζει ο κόσμος» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες από τη συμπεριφορά που θα έχει η αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με πολύ μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και κυρίως με τους εκβιασμούς του κ. Ερντογάν προς το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας». Ως προς το ζήτημα των συνεργασιών ο κ. Ανδρουλάκης καταλόγισε στα δύο κόμματα εξουσίας ότι «αλαζονικά βάζουν ψευτοδιλήμματα όχι γιατί θέλουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά τις ψήφους της Δημοκρατικής Παράταξης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή