Ήττα στην εκπνοή και τέλος το όνειρο του τελικού για τον Ολυμπιακό

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 21:34
UPD:21:37
INTIME SPORTS/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

Ένα τρίποντο του Μίτσιτς στην εκπνοή του αγώνα έκρινε την τύχη του πρώτου (χρονικά) ημιτελικού στην Ευρωλίγκα, έδωσε τη νίκη στην Αναντολού Εφές με 77-74 απέναντι στον Ολυμπιακό κι έστειλε τον τουρκικό σύλλογο στον τελικό της φετινής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (21/5, 20:00).

Η Εφές ύψωσε λοιπόν απαγορευτικό στο δρόμο του Ολυμπιακού για τη διεκδίκηση του τέταρτου τροπαίου της Ιστορίας του, την ώρα που η ίδια θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει και πέρυσι. Από την πλευρά της, η πειραϊκή ομάδα θα παλέψει με Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα για την τρίτη θέση την ίδια ημέρα (17:00).

Η αναμέτρηση στην κατάμεστη από τους φίλους του Ολυμπιακού «Σταρκ Αρένα» του Βελιγραδίου ήταν αμφίρροπη από την αρχή. Η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε καλά, προηγήθηκε με 12-5 στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά στη συνέχεια η Εφές βρήκε λύσεις, έτρεξε επιμέρους σκορ 2-13 και προσπέρασε με 14-18, για να έρθει το ξέσπασμα των «ερυθρόλευκων» και με σερί 7-0 στο τελευταίο λεπτό να περάσουν με 21-18 στο 10΄.

Στο 16΄ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 39-32, όμως Λάρκιν και Μίσιτς «πήραν φωτιά» και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με την ελληνική ομάδα μπροστά με «βραχεία κεφαλή» (43-42).

Η τρίτη περίοδος ήταν κάκιστη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που βρέθηκε να χάνει ακόμη και -11. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισαν στα 19,5’’ πριν τη λήξη σε 74-74 με καλάθι του Μάρτιν, αλλά το buzzer beater τρίποντο του Μίτσιτς έδωσε τη νίκη 77-74 στην Εφές .

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδωσαν μεγάλη «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά τους «πλήγωσε» αρκετά η αστοχία στην τέταρτη περίοδο, καθώς απώλεσαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο ΜακΚίσικ με 12 πόντους. Ντόρσεϊ, Σλούκας και Μάρτιν πρόσθεσαν από 11π. και ο Παπανικολάου άλλους 10 πόντους

Για την Εφές κορυφαίος ήταν ο Λάρκιν με 21 πόντους, ο άνθρωπος του τελευταίου σουτ 15π., αλλά ο «άσος στο μανίκι» του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Μπράιαντ, που πέτυχε 16 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις