Με Εφές για μια θέση στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 13:27
UPD:13:32
Eurokinissi Sports/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
A- A A+


Το φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, στη Stark Arena του Βελιγραδίου (19-21/5) έχει ξανά ελληνικό χρώμα. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην τελική φάση της διοργάνωσης, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας (2017 / Κωνσταντινούπολη), στην πρώτη σεζόν του χωρίς τον «θρύλο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Βασίλη Σπανούλη.
 
Στο 11ο φάιναλ φορ της Ιστορίας τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το 4ο τρόπαιο, μετά από αυτά που είχαν κατακτήσει το 1997 (Ρώμη), το 2012 (Κωνσταντινούπολη) και το 2013 (Λονδίνο), αντιμετωπίζοντας απόψε (19/5, 19:00) την περυσινή νικήτρια, Αναντολού Εφές. 

Τις τελευταίες 13 σεζόν, ο Ολυμπιακός μετρά επτά φάιναλ φορ, δηλαδή από το 2009 στο Βερολίνο. Κι αν τις δύο τελευταίες φορές, η ομάδα του Πειραιά βρήκε απέναντί της στον τελικό την «οικοδέσποινα», δηλαδή το 2015 στη Μαδρίτη (Ρεάλ) και το 2017 στην Κωνσταντινούπολη (Φενερμπαχτσέ), το 2022 στο Βελιγράδι τυπικά θα παίξει. σε ουδέτερη έδρα, αφού οι 10.000 φίλαθλοι που θα έχει στο πλευρό της, θα κάνουν τη Stark Arena… ΣΕΦ. 

«Αυτό που πρέπει να πω στους παίκτες μου είναι ότι δεν χρειάζεται να πιεστούν ή να υπερβάλουν σε κάτι. Απλά να εστιάσουν σ΄ εμάς, να παίξουν για τη φανέλα, τον σύλλογο και την πόλη, τον Πειραιά», δήλωσε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας. 

«Είναι σπάνιο να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, δεν ξέρεις πότε θα ξαναβρίσκεσαι εδώ. Οπότε δεν χρειάζεται να πιεστείς για κάτι, απλά να ζήσεις την στιγμή», συμπλήρωσε. 

Όσο για τις γεμάτες αυτοπεποίθηση δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν τις προηγούμενες ημέρες; «Σέβομαι απόλυτα τον Αταμάν, έχει κάνει σπουδαία δουλειά τα τελευταία χρόνια στην Αναντολού Εφές. Έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζει την αυτοπεποίθησή του. Δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Εμείς εστιάζουμε στους εαυτούς μας, τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε. Προφανώς δεν γίνεται καμία συζήτηση για όσα λέει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις