Πακιστάν: Καταδίκη των επιθέσεων στην Ινδία

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 08:47
A- A A+

Η κυβέρνηση του Πακιστάν καταδίκασε σήμερα Πέμπτη τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εξτρεμιστές στην Βομβάη της Ινδίας, στις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 101 άνθρωποι, και επανέλαβε ότι αντιτίθεται στην τρομοκρατία.

Το Νέο Δελχί έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν ότι στηρίζουν ισλαμιστές εξτρεμιστές που μάχονται εναντίον των ινδικών υπηρεσιών ασφαλείας στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ και έχουν προβεί σε βομβιστικές επιθέσεις σε άλλες περιοχές της Ινδίας.

«Ο πρωθυπουργός Γιούσεφ Ράζα Γκιλάνι καταδικάζει τα συμβάντα βίας στο Μουμπάι και παράλληλα εκφράζει βαθειά θλίψη για την απώλεια των ζωών αθώων», ανέφερε η κυβέρνηση του Πακιστάν σε ανακοινωθέν της.

Ο Γκιλάνι, ο οποίος αναδείχθηκε στην εξουσία μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου που επανέφεραν τους πολιτικούς στην εξουσία - μετά από μια δεκαετία διακυβέρνησης από το καθεστώς του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ - είπε ακόμη πως ελπίζει οι Ινδικές αρχές να επιτύχουν να διασώσουν όλους όσοι κρατούνται ως όμηροι από τους εξτρεμιστές και τόνισε πως το Πακιστάν «αντιτίθεται πάντοτε» στην τρομοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι έφθασε την Τετάρτη στην Ινδία για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, που αναμενόταν να συμπεριλάβει συνομιλίες όσον αφορά τη συνεχιζόμενη «ειρηνευτική διαδικασία» μεταξύ των δύο χωρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή