Κολομβία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 09:08
A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κολομβίας Όσκαρ Σουλουάγα, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των "πυραμίδων", ανέφερε οικονομική εφημερίδα χθες Τετάρτη, ωστόσο κυβερνητική πηγή διέψευσε την πληροφορία ως αναληθή.

Η εφημερίδα Portafolio ανέφερε στην έκδοσή της στο Διαδίκτο ότι ο πρόεδρος της χώρας ¶λβαρο Ουρίμπε δεν απεδέχθη, ούτε όμως απέρριψε, την παραίτηση του υπουργού του μέχρι στιγμής.

Η εφημερίδα ανέφερε πως η παραίτηση υποβλήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, περίπου τις ημέρες που ο αξιωματούχος αρμόδιος για την ρύθμιση των αγορών παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε ζημίες εκατομμυρίων δολαρίων σε φτωχούς - και όχι τόσο φτωχούς - επενδυτές.

Ερωτηθείσα εάν η πληροφορία που ανέφερε η Πορταφόλιο είναι ακριβής, η κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, απάντησε μονολεκτικά "όχι".

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν έχει καμμία γνώση του θέματος.

Η κρίση των πυραμίδων προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στον Ουρίμπε, καθώς πολλοί Κολομβιανοί τον κατηγόρησαν πως έδρασε με μεγάλη καθυστέρηση για να κλείσει τις εταιρίες που επιδίδονταν σε απάτες κατά συρροή, ενώ άλλοι, αντίθετα, υποστήριξαν ότι έλαβε πολύ αυστηρά μέτρα.

Χιλιάδες καταθέτες έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ορισμένοι εξ αυτών υποστήριξαν ότι είναι θύματα όχι μόνο των πυραμίδων αλλά και της κυβέρνησης, που κλείνοντας τις εταιρίες τους αφαίρεσε κάθε πιθανότητα να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή