Κανείς Έλληνας μεταξύ των θυμάτων

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 10:49
UPD:11:31
A- A A+

Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη της Ινδίας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως τώρα η ελληνική πρεσβεία στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες.

Η Πρεσβεία, τόνισε, θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με τις ινδικές αρχές και είναι έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως τώρα η ελληνική πρεσβεία στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδία. «Τις καταδικάζουμε απερίφραστα, όπως και κάθε πράξη βίας, ανεξαρτήτως κινήτρων, που στρέφεται κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την κυβέρνηση της Ινδίας», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Ινδό ομόλογό του, Manmohan Singh, όπου μεταξύ άλλων εκφράζει τη συμπάθειά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες πράξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή