Αλαβάνος: Το ΕΣΥ κινδυνεύει να οδηγηθεί στο νεκροταφείο

Δηλώσεις για τα μέτρα της Κομισιόν και τις εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 13:02
UPD:13:03
A- A A+

«Ο πιο βαριά άρρωστος που συναντήσαμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, είναι το ίδιο το νοσοκομείο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο περιοδείας του.

Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, «η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με την αποχώρηση, μέσα από τις αλλαγές που γίνονται στους ειδικούς λογαριασμούς, δεκάδων εργαζομένων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και θα έλεγα μόνο ένα μικρό ποσοστό, μόνο ένα 10% να έδινε η κυβέρνηση από τις ενισχύσεις που προγραμματίζει για τις τράπεζες, των 28 δις, στο χώρο της Υγείας πάρα πολλά ζητήματα θα λύνονταν με τεράστια ταχύτητα». «Πρέπει να γίνει μια στροφή, αλλιώς το ΕΣΥ κινδυνεύει να οδηγηθεί στο νεκροταφείο», τόνισε.

Tο Σύμφωνο Σαθερότητας πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοίνωσε χθες ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι πλέον το Σύμφωνο Σαθερότητας δεν μπορεί να λειτουργήσει και «πρέπει να αφεθούν ελεύθερες οι χώρες-μέλη να ενισχύσουν τόσο τις κοινωνικές δαπάνες σε μια εποχή κρίσης όσο και τα μέτρα για την ανάπτυξη και τις δημόσιες επενδύσεις που είναι απαραίτητα για να ξανασταθούν στα πόδια τους οι εθνικές οικονομίες».

«Η Επιτροπή, και κυρίως ο επικφαλής της ο κ. Μπαρόζο, το μόνο που θα μπορούσε σήμερα να προσφέρει θα ήταν να παραιτηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαίωση ΣΥΡΙΖΑ για Εφραίμ - Αρσένιο

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε πως η παρέμβαση του εισαγγελέα κατά του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσενίου επιβεβαιώνει ακριβώς τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ζητήσει τη βαίαη προσαγωγή και δίωξή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή