Ινδία: Τουλάχιστον εννέα ξένοι μεταξύ των θυμάτων

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 13:03
A- A A+

Ενας Ιταλός –σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας– συγκαταλέγεται στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων χθες βράδυ στη Βομβάη της Ινδίας.

«Μετά από επισταμένες έρευνες και σε συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές και το προξενείο μας στην Βομβάη, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο ενός συμπατριώτη μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου, Αντόνιο ντε Λορέντζο.

Νωρίτερα σήμερα το ινδικό πρακτορείο Press Trust είχε μεταδώσει πως ένας Βρετανός, ένας Ιάπωνας και ένας Αυστραλός σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το πρακτορείο επικαλείται νοσοκομειακές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ένας 49χρονος Αυστραλός και ένας Ιάπωνας επιχειρηματίας σκοτώθηκαν.

Από το Τόκιο, η εταιρεία Mitsui Marubeni Liquefied Gas επιβεβαιώσε πως ο 38χρονος υπάλληλός της Χισάνι Τσούντα έχασε τη ζωή του.

Ο Βρετανός ειδικός επιτετραμμένος στην Ινδία Σερ Ρίτσαρντ Σταγκ δήλωσε από την πλευρά του πως ένας συμπατριώτης του είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε πως οι ξένοι που έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις μπορεί να φτάνουν τους εννέα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα δήλωσε πως δύο Ισπανοί τραυματίστηκαν και ο ένας από αυτούς χειρουργήθηκε.

Ισπανική διπλωματική πηγή τόνισε πως η κυβέρνηση θα στείλει αεροσκάφος για να απομακρύνει το συντομότερο δυνατόν τους Ισπανούς πολίτες από την Βομβάη.

Κέντρο διαχείρισης της κρίσης λειτουργεί στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και ομάδα ψυχολόγων θα μεταβεί στη Βομβάη για να συμπαρασταθεί στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Επίσης, το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό.

Ορισμένοι από τους ξένους τουρίστες που βρίσκονται στα δύο ξενοδοχεία στη Βομβάη είναι Γερμανοί, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ανάμεσα στους νεκρούς είναι και Γερμανοί πολίτες.

Ενας Πολωνός βρίσκεται στο ξενοδοχείο Τριντέντ/Ομπερόι της πόλης το οποίο έχουν καταλάβει ένοπλοι και πολιορκείται από τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε ο Πολωνός επιτετραμένος στην Ινδία, Πιότρ Οπαλίνσκι.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει στο μέτρο του δυνατού να παραμείνεις κρυμμένος. Επικοινωνήσαμε μαζί του και είναι ασφαλής», τόνισε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, αρκετοί Πολωνοί βρίσκονταν στο ξενοδοχείο το βράδυ της Τρίτης για μια εκδήλωση του προξενείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή