ΥΠΕΞ: «Τσάμικο ζήτημα για την Ελλάδα δεν υπάρχει»

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 13:47
UPD:14:09
A- A A+

«Τσάμικο ζήτημα για την Ελλάδα δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει σχετική αναφορά του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα σε ΜΜΕ των Σκοπίων.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Μπερίσα ότι «το ζήτημα των Τσάμηδων δεν παύει να ισχύει, αλλά σε νομικό πλαίσιο», ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο έργο των Επιτροπών Ελλάδας και Αλβανίας οι οποίες έχουν συσταθεί έπειτα από σχετική συμφωνία των δύο χωρών και συζητούν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τις δύο πλευρές. «Κατά πόσον αυτές οι Επιτροπές θα συζητήσουν νομικά ή περιουσιακά ζητήματα, θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαβουλεύσεων», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Με αφορμή εξάλλου τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας ότι υπέρ της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε θετικές όλες τις δηλώσεις που ενισχύουν την προοπτική επίλυσης του προβλήματος, ωστόσο όπως επεσήμανε, «η άλλη πλευρά εδώ και περίπου δύο μήνες δεν έχει ακόμη ορίσει διαπραγματευτή στην διαδικασία διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για δήθεν παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή