Τροπολογία για την ελάχιστη κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών για προσωπική χρήση

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 14:33
UPD:14:38
A- A A+

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία καθορίζεται το ελάχιστο όριο κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικής ουσίας η οποία θεωρείται ότι καλύπτει τις προσωπικές ανάγκες του χρήστη.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται, «ειδικά για τις ναρκωτικές ουσίες της ηρωίνης, κοκαΐνης και κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, θεωρείται, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει άλλως, ότι καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη, έστω και εξαρτημένου, όταν το όριο της κατασχεθείσας ποσότητας κάθε επιμέρους ναρκωτικής ουσίας, ανεξαρτήτως καθαρότητας, δεν υπερβαίνει το μικτό με την άμεση συσκευασία βάρος του ενός και ημίσεος (1 ½ ) γραμμαρίου ηρωίνης ή κοκαΐνης, των είκοσι (20) γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και των δύο και ημίσεος (2 ½) γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης».

Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, μπορεί να καθορίζεται και για τις υπόλοιπες ναρκωτικές ουσίες, το όριο της ελάχιστης ποσότητας που καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη, έστω και εξαρτημένου, για ορισμένο χρόνο.

Η τροπολογία, που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη, Υγείας Δ., Αβραμόπουλου και Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης, μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης και άλλες διατάξεις».

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή