ΟΗΕ: Καταδίκη της ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης στο Μπάφαλο

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 10:58
UPD:11:00
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
A- A A+

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε έντονα τη ρατσιστική επίθεση με 10 νεκρούς σε ένα σούπερ μάρκετ σε μια κατά κύριο λόγο μαύρη γειτονιά του Μπάφαλο, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο εκπρόσωπός του την Κυριακή.

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι απογοητευμένος από τη δολοφονία δέκα ανθρώπων μετά από μια αποτρόπαια πράξη ρατσιστικού και βίαιου εξτρεμισμού στο Μπάφαλο», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ σε δήλωση.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί πολύ γρήγορα, πρόσθεσε.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, σε μια συνοικία όπου διαμένουν κυρίως Αφροαμερικανοί. Η επίθεση ερευνάται ως έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα. Οι αμερικανικές αρχές έκαναν λόγο για «έγκλημα μίσους» και μια πράξη «βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα».

Ένας 18χρονος λευκός Αμερικανός συνελήφθη μετά από συμπλοκή στο σημείο. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο ύποπτος ονομάζεται Πέιτον Γκέντρον από το Κόνκλιν, μια πόλη περίπου 5.000 κατοίκων στην περιοχή Σάουθερν Τιερ της Νέας Υόρκης κοντά στα σύνορα με την Πενσυλβάνια.

Ήταν βαριά οπλισμένος και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος. Ο ύποπτος μπήκε σε ένα πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ το απόγευμα του Σαββάτου πριν ανοίξει πυρ. Χρησιμοποίησε κάμερα για να μεταδώσει την επίθεση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την αστυνομία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή