Στήριξη στην Ινδία προσφέρουν οι ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπους με τον Ινδό πρωθυπουργό
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 16:43
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους τηλεφώνησε σήμερα στον ινδό πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ για να προτείνει υποστήριξη και βοήθεια από τις ΗΠΑ και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των επιθέσεων στη Βομβάι.

«Ο πρόεδρος προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας, η οποία εργάζεται για την αποκατάσταση της τάξης, την παροχή ασφάλειας στο λαό της και την ανακούφιση των θυμάτων και των οικογενειών τους, όπως και για την έρευνα για τις αποτρόπαιες αυτές ενέργειες» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο.

Την ίδια στιγμή ο Πάπας Βενέδικτος απηύθυνε έκκληση για να δοθεί τέλος σε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, με τηλεγράφημά του προς τον αρχιεπίσκοπο της ινδικής πόλης, καρδινάλιο Όσουαλντ Γκράθιας.

Παράλληλα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε σήμερα ότι το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το Ιράν αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και θα συνεργαστεί για την καταπολέμηση των «διαβολικών ενεργειών» αυτού του είδους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χασάν Γασγαβί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή