Βουλή: Εντονη αντιπαράθεση Αντ. Μπέζα - Ευ. Βενιζέλου για το Βατοπέδιο

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 17:04
A- A A+

Εντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, με τον υφυπουργό Οικονομίας Αντώνη Μπέζα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαστραυρώνουν τα ξίφη τους.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπέζας απέρριψε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιστροφή της Βιστωνίδας στο Δημόσιο, χαρακτηρίζοντάς της «πρόωρη, πρόχειρη και ανεπαρκή για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος». Παράλληλα, επικαλέστηκε την ανακλητική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας τον Οκτώβριο του 2008 σημειώνοντας «πως αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Δημοσίου».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση συνειδητή κουτοπονηριά και προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Απευθυνόμενος προς τον κ. Μπέζα τόνισε: «Επαναλαμβάνω, κύριε Υπουργέ, ότι η ανακλητική σας πράξη της 3-10-2008, είναι μία πολύ μεγάλη τρύπα στο νερό, που γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η διαιώνιση της κατάστασης αυτής».

Οι επισημάνσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Οικονομίας, ο οποίος αντέτεινε πως νομική αστειότητα, ψευδεπίγραφη και πολιτική κουτοπονηριά είναι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. «Αντιλαμβάνομαι την προσπάθειά σας να μεταθέσετε ευθύνες με αυτή την πρόταση νόμου, αλλά η πραγματικότητα είναι - και την γνωρίζει ο ελληνικός λαός - ότι το ζήτημα του Βατοπεδίου έχει τις ρίζες του στις υπουργικές αποφάσεις του 1999, του 2002 και του 2003», πρόσθεσε.

Ανταπαντώντας ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «το σκάνδαλο συνεχίζεται, το πολιτικό σχέδιο υπάρχει και λειτουργεί, είναι ενεργό και αυταπόδεικτο» και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «για να μην γίνουν συμμέτοχοι αυτής της ευθύνης».

Τέλος, προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας εκ επί της πρότασης νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή