Ο Άρης άφησε εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 22:13
UPD:22:18
INTIME SPORTS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Με μια απίθανη ανατροπή από το 78ο λεπτό μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Άρης νίκησε 3-2 την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 9η αγωνιστική των πλέι άουτ κι εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League.

Μετά το 20λεπτο η ΑΕΚ είχε ένα φοβερό τρίλεπτο, με τις προσπάθειες των Σιμάνσκι, Τσούμπερ και, κυρίως, με τον Λιβάι (21΄) να αστοχεί σε ανυπεράσπιστη εστία έπειτα από γύρισμα του Ρότα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το αριστερό σουτ του Ιτούρμπε από κοντινή απόσταση βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά το γκολ στο 53ο λεπτό, όταν ο Τζαβέλλας έκανε το γέμισμα, ο Λιβάι έβαλε το σώμα προ του Εμπακατά και με διαγώνιο σουτ (δοκάρι και μέσα), έκανε το 0-1. Έξι λεπτά αργότερα, με διπλή προσπάθεια από σέντρα του Τσούμπερ, ο διεθνής από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σκόραρε για το 0-2.

Ο Χερμάν Μπούργος τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές του. Και μια εξ αυτών, ο Πάλμα, τον δικαίωσε στο 78΄, μειώνοντας με το αριστερό έπειτα από ατομική ενέργεια. Ο Μαντσίνι ισοφάρισε από κοντά σε 2-2 στο 85΄ και στ τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, από ενέργεια του Καμαρά, η μπάλα έφτασε στον Ματέο Γκαρσία.

Αρχικά το σουτ βρήκε στην αριστερή δοκό του Στάνκοβιτς, αλλά στην επαναφορά δε λάθεψε για το τελικό 3-2 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού. Έτσι, ο Άρης για τέταρτη σερί χρονιά θα παίξει στην Ευρώπη, αφήνοντας την ΑΕΚ εκτός τη σεζόν που θα μπει στο νέο της γήπεδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις