Ρωσία: Την Αλ Κάιντα «βλέπουν» οι υπηρεσίες πληροφοριών πίσω από τις επιθέσεις

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 17:41
A- A A+

Τον ισχυρισμό πως οι ρωσικές υπηρεσίες διαθέτουν πληροφορίες, συμφωνα με τις οποίες ορισμένες από τις οργανώσεις που επιτέθηκαν στη Βομβάη συνδέονται με την Αλ Κάιντα διατύπωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Πρόκειται κυρίως για την τρομοκρατική οργάνωση Λάσκαρ-ι-Ταγίμπα. Οι μαχητές της οργάνωσης αυτής έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση σε στρατόπεδα της Αλ Κάιντα που βρίσκονται στη μεθόριο μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας» διευκρίνισε.

Την ίδια ώρα, το Πακιστάν ζήτησε από την Ινδία να μην κατηγορεί κανέναν χωρίς αποδείξεις. Αφορμή η δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας πως η οργάνωση που ευθύνεται για τις επιθέσεις έχει τις βάσεις της στο εξωτερικό και το μήνυμα που έστειλε πως η Ινδία δεν θα ανεχθεί γείτονες που δίνουν καταφύγιο σε μαχητές.

«Η εμπειρία μας από το παρελθόν μας δείχνει ότι δεν θα πρέπει κανείς να βγάζει βιαστικά συμπεράσματα» δήλωσε ο πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Dawn TV.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή