Θα κερδίσει η Ουκρανία στη Eurovision;

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 20:54
UPD:20:56
REUTERS/YARA NARDI
A- A A+

Το Folklore and electrobeats είναι μια φόρμουλα ,συχνά επιτυχημένη στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision . Μιά φόρμουλα στην οποία έχει επενδύσει η Kalush Orchestra από την Ουκρανία , Αλλά η υπόθεση είναι λάθος. Το «Stefania», το τραγούδι  με το οποίο η Kalush Orchestra θα εμφανιστεί απόψε στον τελικό είναι απλά ένα πολύ καλό τραγούδι, αλλά όχι αντιπολεμικό.

Θεωρείται όμως ως το κορυφαίο φαβορί απόψε στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού. Κάτι που θα μπορούσε όμως κανείς να υποθέσει ότι αυτό είναι μια έκφραση μιας πολιτικής στάσης αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό.

Άλλωστε ολόκληρη η Ευρώπη εκφράζει την αλληλεγγύη της στη χώρα που δέχτηκε επίθεση από τους Ρώσους του Πούτιν.
Το "Stefania" ξεκινά με μια πολυφωνική, έντονα ανεβασμένη a cappella intro, και μετά μπαίνει ο ρυθμός hip-hop. Ένας ράπερ κινείται στη σκηνή, τα φωνητικά εναλλάσσονται μεταξύ αυτού και του τραγουδιστή, ο οποίος παίζει περιστασιακά ένα φλάουτο και ένα παραδοσιακό όργανο που ονομάζεται telynka.

Αναφέρεται σε μια γκριζομάλλα μητέρα που ονομάζεται Στεφανία, η οποία καλείται να τραγουδήσει ενα παιδικό τραγούδι. Ο ράπερ φορά ένα γιλέκο με βελονάκι και καπέλο-κουβά, και τα δύο σε έντονα χρώματα, ενώ ο τραγουδιστής φοράει ένα κεντημένο πουκάμισο σε αγροτικό στυλ.

Ένας φαλακρός συνάδελφος χορεύει με μια συνήθεια μοναχού σε ένα βάθρο. Πίσω από τους μουσικούς, φολκλορικά στολίδια προβάλλονται στον τοίχο. Η «Στεφανία» είναι μια δήλωση αγάπης που θα μπορούσε να έχει πάρει νέο νόημα τις τελευταίες εβδομάδες.

Γιατί στους πατριωτικούς καιρούς υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη μητέρα: η Ουκρανία. «Θα βρίσκω πάντα τον δρόμο για το σπίτι μου, ακόμα κι αν οι δρόμοι  καταστραφούν», λέει ενας στίχος του τραγουδιού.

Ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ ίδρυσε την Kalush Orchestra το 2021 στην ομώνυμη πόλη της δυτικής Ουκρανίας. Το πραγματικό όνομα της μητέρας του είναι Στεφανία. Στον εθνικό προκριματικό γύρο της Ουκρανίας στις αρχές Φεβρουαρίου, ήρθε δεύτερο .

Στη συνέχεια, όμως, η νικήτρια Αλίνα Πας ακύρωσε τη συμμετοχή της αφού δέχθηκε κριτική για επίσκεψη στην Κριμαία. Οι μουσικοί Kalush είναι στρατεύσιμοι  και τους επετράπη να ταξιδέψουν στον διαγωνισμό με ειδική άδεια.

Η Ορχήστρα Kalush προηγείται σαφώς μεταξύ των στοιχημάτων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει. Η υπηρεσία Spotify προβλέπει διαφορετικό νικητηπ στον τελικό.. Πέρυσι, βάσει ανάλυσης δεδομένων, προέβλεψε σωστά τη νίκη του ιταλικού ροκ συγκροτήματος Måneskin.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή