Κύπριος επιχειρηματίας νεκρός στη Βομβάη

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 20:09
A- A A+

Ένας Κύπριος πολυεκατομμυριούχος, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, περιλαμβάνεται στους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη της Ινδίας.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Λιβέρα, 72 ετών, πλοιοκτήτη, που είχε πάει στη Μουμπάϊ για έκθεση πλοίων, πιάστηκε όμηρος και εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες.

Τις συνθήκες εκτέλεσης του Ανδρέα Λιβέρα περιέγραψε στη Λευκωσία ο αδελφός του Θεοφάνης Λιβέρας. Όπως είπε, ο Ανδρέας βρισκόταν στο εστιατόριο του Ταζ Μαχάλ, στο οποίο διέμενε και κρατήθηκε όμηρος μαζί με άλλα άτομα.

Οι τρομοκράτες συγκέντρωσαν τους ομήρους σε ένα δωμάτιο, από όπου ο Ανδρέας Λιβέρας τηλεφώνησε στο γιο του και τον διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνευε. Στη συνέχεια όμως οι τρομοκράτες ζήτησαν από τους ομήρους να δείξουν τα διαβατήριά τους. Ο Λιβέρας ο οποίος είχε αγγλικό διαβατήριο πυροβολήθηκε εν ψυχρώ μαζί με άλλα πέντε άτομα.

Βρισκόταν ένατος στη λίστα με τους εκατόν πλουσιότερους Έλληνες του Λονδίνου.

Υπήρξε ο ιδρυτής των ομώνυμων επιχειρήσεων με έδρα το Λονδίνο, η αξία των οποίων μαζί με τα οικογενειακά ακίνητα, ανέρχεται στα 315 εκατομμύρια λίρες.

Ο Λιβέρας πήγε από την Κύπρο στη Βρετανία το 1963 και εργάστηκε ως πωλητής και διανομέας σε εταιρεία ζαχαροπλαστικής για να προχωρήσει στη συνέχεια στην εξαγορά της εταιρείας, την οποία πούλησε το 1986 έναντι 130 εκατομμυρίων λιρών.

Η οικογένεια Λιβέρα συνέστησε επίσης εταιρεία ενοικίασης θαλαμηγών.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι 20 Κύπριοι που παγιδεύτηκαν στην Ταϊλάνδη μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι ασφαλείς και καταβάλλεται προσπάθεια για να εγκαταλείψουν το ταχύτερο τη χώρα.

Ο Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Φαίδωνας Αναστασίου δήλωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει επικοινωνήσει με τον Πρόξενο της Κύπρου και την ελληνική πρεσβεία στην Μπαγκόγκ για να παρασχεθεί βοήθεια στους 20 Κύπριους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή