Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 05:10
UPD:05:29
A- A A+

Σταδιακή επικράτηση θυελλωδών νοτίων ανέμων στο Ιόνιο προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά που το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά, που το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωΐ βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Βροχές από το μεσημέρι, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα βορειότερα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 8 και το βράδυ 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια Πελοπόννησο τοπικά 6 Μποφόρ. Τη νύχτα βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά ανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα Δωδεκάνησα έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από τη νύχτα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από τη νύχτα νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετερωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή