Πούτιν: Η Ουκρανία «μπλοκάρει» τις συνομιλίες

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 14:21
UPD:14:23
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Η Ουκρανία εμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, ο Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο για την στάση του, τονίζοντας ότι το Κίεβο και όχι η Μόσχα εμποδίζουν τις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γερμανία, δήλωνε ότι νιώθει πως η Ρωσία δεν έχει διάθεση ούτε για ειρηννευτικές συνομιλίες ειρήνης ούτε για συνομιλίες για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Πούτιν με τον Όλαφ Σολτς, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον πόλεμο και την εκκένωση του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη, το οποίο πολιορκείται εδώ και πολλές εβδομάδες από τα ρωσικά στρατεύματα. 

Όπως σημειώνει το Κρεμλίνο, ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στα «μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των αμάχων» κατά τη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στις «χονδροειδείς παραβιάσεις» που διαπράχθηκαν από Ουκρανούς μαχητές που «διαφημίζουν τη ναζιστική ιδεολογία».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύντομα περαιτέρω συνομιλίες, κατέληξε το Κρεμλίνο.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου δεν ανέφερε ότι υπήρξε καμία συζήτηση από τους δύο ηγέτες για την κλιμακούμενη σύγκρουση όσον αφορά τον ευρωπαϊκό ενεργειακό εφοδιασμό. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις σε ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρείες φυσικού αερίου, εμποδίζοντας τους προμηθευτές της να παραδίδουν φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Yamal, ο οποίος μεταφέρει σημαντικό όγκο φυσικού αερίου στη Γερμανία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή