Ινδία: Απομακρύνθηκαν 30 άνθρωποι από το «Τριντέντ/Ομπερόι»

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:33
UPD:10:27
A- A A+

Περίπου 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι ξένοι, απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί από το ξενοδοχείο Τριντέντ/Ομπερόι, περισσότερες από 36 ώρες μετά την επίθεση εξτρεμιστών ισλαμιστών, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι ένοικοι του ξενοδοχείου, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, οδηγήθηκαν σε λεωφορεία της αστυνομίας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί συνολικά 93 ανθρωποι από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Oberoi, Σ.Σ. Μουκχέρτζι, περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον ένας εξτρεμιστής μάχεται εναντίον των ινδικών ειδικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ και είναι πιθανό να κρατά έναν ή δύο ομήρους, ανακοίνωσε Ινδός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Σχεδόν όλοι οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο απομακρύνθηκαν. Είναι πιθανό ο τρομοκράτης να κρατά δύο ή περισσότερους ομήρους», τόνισε ο αντιστράτηγος Ν. Ταμπουρτζάι.

«Είχαμε επαφή με έναν τρομοκράτη. Κινείται ανάμεσα σε δύο ορόφους. Ακούσαμε τις φωνές μιας γυναίκας και ενός άντρα που είναι πιθανόν να κρατούνται όμηροι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός ακόμα Αυστραλού στην Βομβάη. Πρόκειται για τον Νταγκ Μάρκελ, 71 ετών, από το Σίδνεϊ που περνούσε τις διακοπές του. Νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί ότι ο 49χρονος Μπρετ Τέιλορ σκοτώθηκε επίσης στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο ξενοδοχείο Ομπερόι.

Τέλος, όπως μετέδωσε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, πέντε Κινέζοι παραμένουν αποκλεισμένοι στο ξενοδοχείο Τριντέντ/Ομπερόι. Επικαλούμενο το κινεζικό προξενείο στη Βομβάη, το CCTV μετέδωσε πως οι πέντε Κινέζοι «είναι αποκλεισμένοι και βρίσκονται σε κίνδυνο».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή