Ινδία: Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:46
A- A A+

Eντονες επικρίσεις κατά της ινδικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών επειδή δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών εξτρεμιστών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 130 ανθρώπων, διατυπώνουν σήμερα όλες οι εφημερίδες στο Νέο Δελχί.

«Η παγκόσμια τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την αναδιάρθρωση της εθνικής μας ασφάλειας» γράφουν οι "Hindustan Times" σε κύριο άρθρο τους με τίτλο «στις φλόγες και στις συγκρούσεις». «Είναι ώρα να παραδεχτούμε ότι έχουμε χάσει τις ειδικές δυνάμεις μας στις μεθοριακές συγκρούσεις» σημειωνει η εφημερίδα.

Την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που ήταν σε εξέλιξη έως το πρωί της Παρασκευής στην Βομβάη, ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Μουντζαχεντίν του Ντεκάν».

«Η τρομοκρατία συνεχίζεται» γράφουν στην πρώτη τους σελίδα οι Times της Ινδίας και προσθέτουν: «Είναι πόλεμος». Η εφημερίδα επικρίνει το υπουργείο Εσωτερικών γιατί προκάλεσε «μιά νέα ντροπή για την κυβέρνηση» και διερωτάται για τις δυνατότητες της χώρας να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία».

Η «Indian Express» τέλος διερωτάται «ποιοί είναι οι μηχανισμού που κατευθύνουν τις μυστικές υπηρεσίες, που άφησαν να εκδηλωθεί ένα τρομοκρατικό σχέδιο τόσο καλά οργανωμένο».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή