Ινδία: Το Πακιστάν πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 11:37
UPD:12:42
REUTERS/PETER KEEP

A- A A+

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Πρανάμπ Μουχερτζί τόνισε σήμερα πως «στοιχεία στο Πακιστάν» ευθύνονται για τις επιθέσεις στη Μουμπάι, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ΡΤΙ.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης πως ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ θα έχει αργότερα σήμερα επικοινωνία με τον πρόεδρο του Πακιστάν Ασίφ Αλι Ζαρντάρι, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν καλεί την Ινδία να μην εμπλεκει την πολιτική με τις επιθέσεις στη Βομβάη και δηλώνει πως «ότι η Ινδία και το Πακιστάν θα πρέπει να ενώσουν τα χέρια για την καταπολέμηση του κοινού εχθρού».

Την άποψη ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν εμπλέκεται στις επιθέσεις στη Βομβάη, εξέφρασε σήμερα και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Δεν είναι το Πακιστάν, (ακόμη και αν) οι δράστες είναι ενδεχομένως Πακιστανοί», δήλωσε ο Κουσνέρ σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι το Πακιστάν «άλλαξε σελίδα» με την εκλογή του προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι «που είναι αποφασισμένος να πατάξει την τρομοκρατία, να προσεγγίσει την Ινδία και να ανακτήσει τον έλεγχο του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, που συχνά κατηγορούνται για συνεργασία με εξτρεμιστικές ομάδες».

«Πρέπει να βοηθήσουμε και να εμπιστευτούμε το Πακιστάν», τόνισε ο Κουσνέρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή