5 λάθη που συρρικνώνουν τη μυϊκή μάζα κι όχι το λίπος στο σώμα

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 18:00
A- A A+

 

Οι ειδικοί του nutriproject.gr μας δείχνουν ποια λάθη κάνουμε ή περισσότεροι, που μας κοστίζουν σε απώλεια μυϊκής μάζας, αντί για το περιττό λίπος που είναι ο στόχος μας.

Η απώλεια βάρους ουσιαστικά πραγματοποιείται με μια μαθηματική πράξη: Οι θερμίδες που λαμβάνετε από τις τροφές σας, θα πρέπει να είναι λιγότερες από αυτές που δαπανάτε, φέροντας εις πέρας τις  καθημερινές σας δραστηριότητες.

Δεν ακούγεται απλό; Ακούγεται, όμως δεν είναι καθώς στην υπόθεσή αυτή κρύβεται μια παγίδα. Όσο μειώνεται ο δείκτης της ζυγαριάς μας, δεν χάνεται μόνο λίπος από το σώμα μας, αλλά και μυϊκή μάζα. Επομένως, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η μυϊκή μάζα είναι μεταβολικά ενεργή και μας βοηθά να «καίμε» θερμίδες, στόχος μας θα πρέπει να είναι διατηρήσουμε την μυϊκή μας μάζα, ενώ χάνουμε κιλά ή ακόμη καλύτερα να την αυξήσουμε.

Η  συρρίκνωση της μυϊκής μας μάζας συνεπάγεται επιβράδυνση του μεταβολισμού μας σε επίπεδο βάρους, άρα μειώνονται κατ’ επέκταση και οι καύσεις μας, κάτι που καθιστά την απώλεια βάρους ακόμη πιο δύσκολη.

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια πολύ συχνά λάθη που αντί για την επιθυμητή απώλεια λίπους, οδηγούν σε απώλεια μυϊκής μάζας.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή