Κριτική του ινδικού Τύπου κατά της κυβέρνησης

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 16:09
A- A A+

Για αδυναμία των ινδικών υπηρεσιών πληροφορίων να προλάβουν τις επιθέσεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών που προκάλεσαν το θάνατο 130 ατόμων κάνουν λόγο οι εφημερίδες της χώρας.

"Βυθισμένη στις φλόγες και τις συγκρούσεις" τιτλοφορεί η εφημερίδα "Hindustan Times" το κύριο άρθρο της για τη Βομβάη, στο οποίο επισημαίνει ότι "είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η απώλεια των επίλεκτων μονάδων μας σε μεθοριακές συγκρούσεις είναι μεν μια θαρραλέα πράξη, αλλά κι ένας απόλυτα απελπισμένος τρόπος καταπολέμησης της σύγχρονης τρομοκρατίας". "Η παγκόσμια τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την αναδιάρθρωση της εθνικής μας ασφάλειας" προσθέτει.

"Η τρομοκρατία συνεχίζεται", γράφουν, από την πλευρά τους, οι Times of India, ενώ αναφέρονται αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δράστες. Η εφημερίδα δεν φείδεται επίσης επικρίσεων κατά του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο κατηγορεί ότι "για μια ακόμη φορά ντρόπιασε την κυβέρνηση".

"Είναι πόλεμος", γράφουν οι Times του ίδιου εκδοτικού συγκροτήματος, και αναρωτιούνται για την ικανότητα της χώρας "να επιδεικνύει ένα σημαντικό βαθμό συντονισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας". Η εφημερίδα εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για το χρόνο που χρειάστηκε για την ανάπτυξη των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή.

Τέλος, η εφημερίδα Indian Express διερωτάται "ποιοι είναι οι μηχανισμοί που κατευθύνουν τις μυστικές υπηρεσίες, ώστε να επιτρέψουν να εκδηλωθεί ενα τρομοκρατικό σχέδιο τόσο καλά οργανωμένο".

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή