ΕΟΕ: Η συμβολή του Αθλητισμού στη Βιωσιμότητα

Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 23:09
UPD:23:11
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή του Αθλητισμού στη Βιωσιμότητα» πραγματοποιήθηκε απόψε (10/5) στο αμφιθέατρο του κτιρίου της ΕΟΕ, με στόχο τη διαβούλευση σχετικά με τον αθλητισμό και τη συμβολή του στη βιωσιμότητα.

Συντονίστρια της εκδήλωσης, που είχε τη φιλοδοξία να συνδέσει τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητα με το χώρο του αθλητισμού, ήταν η Αλεξάνδρα Πάλλη, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Περιβάλλοντος της ΕΟΕ και μέλος της CSR Hellas.

Η διαβούλευση αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Ομοσπονδιών, των ομάδων, των σωματείων, των αθλητών και των παραγόντων του αθλητισμού, για τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (η ΕΟΕ έχει δεσμευτεί ως προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη ΔΟΕ), τη συμβολή του αθλητισμού στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω των αθλητών, των αθλητικών σωματείων, ομοσπονδιών και αθλητικών γεγονότων καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης των αθλητών, ομοσπονδιών, αγώνων, εγκαταστάσεων με τα νέα δεδομένα, τα προαπαιτούμενα κριτήρια ESG (environment, social, governance).

 Χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γ.γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος.

 Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, γενικός γραμματέας Δασών και καθηγητής του Καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέπτυξε τις βιώσιμες περιβαλλοντικές πολιτικές και δράσεις για την προώθηση της συμβολής του αθλητισμού στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 Η Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος του Δ.Σ. της CSR Hellas, αναφέρθηκε στη σύμπραξη και συνεργασία για τη βιωσιμότητα με οδηγό τον αθλητισμό και την Ολυμπιακή ιδέα. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, γενικός διευθυντής του συμβουλίου του ΣΕΒ, μίλησε για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

 Ο Γιώργος Γαλάνης, διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ανάλυσε τη συμβολή της εταιρείας στους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, διευθυντής Marketing και επικοινωνίας της ALLIANZ Eλλάς ανέπτυξε τις δράσεις γύρω από τον αθλητισμό για μια βιώσιμη κοινωνία.

Ο Νίκος Λιάπης, διευθυντής εκμετάλλευσης της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. ανέπτυξε το θέμα: «ESG και επιχειρηματικότητα: Ο δρόμος της ΕΛΙΝΟΙΛ». 

Τέλος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Φώτης Κουρμούσης, εξήγησε ποια είναι πλέον τα κριτήρια ESG σε επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις και νέα δάνεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις