Πούτιν: Γιατί ακύρωσε την πτήση μαχητικών στην παρέλαση της 9ης Μαΐου - Μία άλλη εξήγηση...

Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 22:27
UPD:11/05/2022 00:36
REUTERS/TATYANA MAKEYEVA
A- A A+

Επισήμως έφταιγε ο καιρός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. Οι προγραμματισμένες πτήσεις των 77 μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Μόσχα, κατά την διάρκεια της χθεσινής παρέλασης στην Κόκκινη πλατεία, με αφορμή την 77η επέτειο της Ημέρας της Νίκης κατά των ναζί, δεν πραγματοποιήθηκαν. 

Μεταξύ των αεροπλάνων ήταν το «Doomsday», το Ilyushin Il-80 που επιτρέπει στον ηγέτη του Κρεμλίνου να συνεχίσει να κυβερνά τη Ρωσία κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου .

Και επειδή δεν δικαιολογείται τουλάχιστον ένα τέτοιο αεροσκάφος να μην πετά-λόγω καιρού- εκτιμάται  ότι ο Πούτιν δεν ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης 

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο ήλιος βγήκε στην Μόσχα ενώ και στο Νοβοσιμπίρσκ και στο Αικατερίνμπουργκ υπήρχαν εντελώς καθαροί ουρανοί.

Το πρόσχημα για «κακές καιρικές συνθήκες» ήταν ψεύτικο, ανέφερε έκθεση του ουκρανικού πρακτορείου UNIAN.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ακύρωσε τις πτήσεις την τελευταία στιγμή  επειδή «φοβόταν ένα εναέριο χτύπημα» από ουκρανικό πύραυλο σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται ουκρανικές πηγές και το κανάλι Telegram του General SVR.

Ο Ρώσος αναλυτής  Christo Grozev που  χαρακτήρισε ως θεωρίες συνωμοσίας  όσα έχουν ακουστεί, σημείωσε ότι είναι λογικό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία να υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πάντως υπονόησε πως τα  «μέτρα ασφαλείας» ελήφθηκαν και για τον φόβο πιθανής ανταρσίας την ώρα της εκδήλωσης, όπως πχ να θελήσει ένας πιλότος να στείλει αντιπολεμικό μήνυμα, κάτι που ήταν δύσκολο να αποκρυφθεί εάν συνέβαινε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή