Aποσύρεται ο Εφραίμ

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 16:46
UPD:21:21
A- A A+

Τη δέσμευση να θέσει στην αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τις διοικητικές και διαχειριστικές του ευθύνες ανέλαβε ο ηγούμενος Εφραίμ ενώπιον της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Φανάρι σημειώνεται ακόμη πως η απόφαση της αδελφότητας θα υποβληθεί στο Πατριαρχείο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Ολόκληρο το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου:

«Σήμερον, 28ην Νοεμβρίου 2008, ενεφανίσθη, κατόπιν προσκλήσεως, ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ.κ. Εφραίμ, συνοδευόμενος υπό του Μοναχού Αρσενίου.

Ο Αρχιμ. Εφραίμ ενημέρωσε τον Οικουμενικόν Πατριάρχην και τους Συνοδικούς Αρχιερείς δια τας θέσεις της Μονής του επί του ανακύψαντος γνωστού θέματος και απήντησεν εις τεθείσας αυτώ ερωτήσεις.

Εν τέλει ο Ηγούμενος Εφραίμ εδεσμεύθη όπως επιστρέφων εις την Μονήν του, θέση ενώπιον της Αδελφότητος αυτής την πρόθεσίν του να αποσυρθή άχρι καιρού εκ των διοικητικών και διαχειριστικών ευθυνών της Ηγουμενείας, την δε απόφασίν των υποβάλη εις την Μητέρα Εκκλησίαν μέχρι της προσεχούς Τρίτης 2ας Δεκεμβρίου.

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον δηλοί επί τη ευκαιρία αφ΄ ενός μεν ότι θα συνεχίση το ενδιαφέρον του δια την όλην υπόθεσιν εντός των πλαισίων των εκ των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Ορους αρμοδιοτήτων αυτού, αφ΄ετέρου δε ότι έχει εμπιστοσύνην εις την Δικαιοσύνην η οποία και επελήφθη του θέματος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕΟ κ. Εφραίμ προσήλθε στο Φανάρι μόνος, ενώ ο μοναχός Αρσένιος που τον συνόδευε, μπήκε στο Πατριαρχείο χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που περίμεναν στην είσοδο.

Η σύσκεψη άρχισε στις 12:30 στο γραφείο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι δύο Βατοπεδίτες έδωσαν εξηγήσεις για τις δραστηριότητες τους και η σύσκεψη διακόπηκε μετά από μία περίπου ώρα για το μεσημεριανό γεύμα και επαναλήφθηκε στις 15:00, αυτή τη φορά χωρίς τη συμμετοχή τους.

Στις 16:00 εκδόθηκε η ανακοίνωση που ανέφερε τη δέσμευση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να αποσυρθεί από τα καθήκοντα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή