Έναν χρόνο λειτουργίας γιορτάζει το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 16:23
UPD:16:24
A- A A+

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το Σάββατο 14 Μαΐου, συμπληρώνει έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας και το γιορτάζει με μοναδικές δράσεις.

Από την έναρξη λειτουργίας του, το Μουσείο έχει υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών, σημαντικές προσωπικότητες και διακεκριμένους αθλητές, έχει οργανώσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και workshops για μαθητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους και έχει φιλοξενήσει τα πρώτα του Easter και Summer Camps. Επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και γνώρισαν τους σημαντικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν το παρόν αυτών των λαμπρών διοργανώσεων. Επίσης, συγκινήθηκαν αναβιώνοντας τις μεγάλες στιγμές, οι οποίες χαράχτηκαν στη μνήμη όλων, μέσα από στιγμιότυπα και προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών μας.

Την ημέρα των γενεθλίων, όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά τον χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο οποίος θα μοιραστεί την εμπειρία του και θα μεταφέρει το δικό του μήνυμα για τον Ολυμπισμό.

Παράλληλα, οι μικροί φίλοι που θα επισκεφτούν το Μουσείο το Σάββατο 14 αλλά και την Κυριακή 15 Μαΐου, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δωρεάν εργαστήρια, δημιουργώντας κατασκευές με τη χρήση τριών κατεξοχήν συμβόλων νίκης και πανηγυρισμού: του στεφανιού ελιάς, του μεταλλίου και της δάδας, που ως στόχο έχουν να καλλιεργήσουν στα παιδιά τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους, την ευγενή άμιλλα, την αισιοδοξία, την ομαδικότητα, αλλά και τη χαρά της επιβράβευσης.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development S.A.,  προκειμένου να στεγάσει ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας, έχει ως στόχο του να  συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να εμπνέει, μέσα από μοναδικές εκθέσεις και δραστηριότητες, προτρέποντας τον κάθε επισκέπτη να νιώσει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στο πλαίσιο της μεταλαμπάδευσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας συμμετέχει ενεργά με μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και στην Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, θα μάθουν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τους Αγώνες της Αρχαιότητας αλλά και των Αγώνων που διοργάνωσε η χώρα μας. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση νέων σε θέματα γύρω από τους Ολυμπιακούς αγώνες έχει φέτος το σύνθημα: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα, σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη», συνδέοντας το περιβάλλον με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς