Νέο μήνυμα Αλ Ζαουάχρι

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 18:46
UPD:18:49
A- A A+

Ο υπ' αριθμόν 2 της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι καταφέρεται εναντίον των κυβερνήσεων του Αφγανιστάν, της Αιγύπτου και του Πακιστάν, όπως και του πανεπιστημίου Αλ ¶ζχαρ του Καΐρου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο εξασφάλισε το SITE, αμερικανικό κέντρο επίβλεψης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Στη βιντεοταινία αυτή που εστάλη χθες, Πέμπτη, σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες, ο Ζαουάχρι δεν κάνει καμία αναφορά στις επιθέσεις που έγιναν την Τετάρτη το βράδυ στη Μουμπάι και έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 130 ανθρώπων.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο Ζαουάχρι δηλώνει ότι είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία στο Αφγανιστάν και στις περιοχές όπου ζουν φυλές στο Πακιστάν».

Σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν «ο Ζαουάχρι αντιλαμβάνεται την απόπειρα του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν ως ένδειξη αδυναμίας της κυβέρνησής του», σημειώνει το SITE σε ανακοίνωσή του.

«Οι σκύλοι του Αφγανιστάν θα πρέπει τώρα να χορτάσουν από αμερικανική σάρκα», σχολιάζει ο Ζαουάχρι, σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεών του που έκανε το SITE.

Για το Πακιστάν, ο Ζαουάχρι κρίνει ότι η κυβέρνησή του αποδυναμώθηκε, αλλά εξακολουθεί να είναι μαριονέτα των Αμερικανών.

Τέλος για την αιγυπτιακή κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι «διεφθαρμένη και δεν δίνει καμία σημασία στα συμφέροντα του λαού της», όπως δηλώνει και για το ισλαμικό πανεπιστήμιο Αλ ¶ζχαρ στο Κάιρο: «Είναι διεφθαρμένο και δεν ακολουθεί το πραγματικό Ισλάμ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή