Ο πρόεδρος της EFL θεωρεί πως το Τσάμπιονς Λιγκ δεν απειλεί το Λιγκ Καπ

Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 16:14
UPD:16:14
A- A A+

Ο πρόεδρος της EFL (Engand Football League), Ρικ Πάρι, δήλωσε ότι το Λιγκ Καπ δεν απειλείται από την επικείμενη επέκταση του Champions League, αν και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η μορφή της διοργάνωσης χρειάζεται αλλαγές.

Το Champions League από τη σεζόν 2024-25 θα έχει νέα μορφή, με τις ομάδες, μετά τους προκριματικούς γύρους, να αυξάνονται από 32 σε 36, ενώ ένα μίνι πρωτάθλημα θα αντικαταστήσει τους οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων, δίνοντας στους συλλόγους τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε τουλάχιστον 10 παιχνίδια με 10 διαφορετικούς αντιπάλους, έστω και αν ο αιρθμός των παιχνιδιών είναι ακόμα υπό εξέταση.

Έτσι θα απαιτηθούν περισσότερες ημερομηνίες μεσοβδόμαδα πριν από τα Χριστούγεννα, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα του Λιγκ Καπ.

«Είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ξεκάθαρα ότι έρχεται το 2024. Η UEFA δεν αγαπά πολύ τα Λιγκ Καπ. Είμαστε λίγο-πολύ μόνοι μας, όσον αφορά τα μεγάλα πρωταθλήματα», είπε ο Πάρι στο BBC, πριν από τις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας για τις μεταρρυθμίσεις.

Οι αγγλικές ομάδες αγωνίζονται τόσο για το Κύπελλο Αγγλίας όσο και για το Λιγκ Καπ κάθε σεζόν, αλλά ο προγραμματισμός και η μορφή του τελευταίου έχουν επικριθεί.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε πει το 2020 ότι το Λιγκ Καπ πρέπει να καταργηθεί για να αποφευχθεί η συμφόρηση.

«Δεν νομίζω ότι το μέλλον της διοργάνωσης απειλείται», είπε ο Πάρι. «Αν οι συζητήσεις για το μέλλον του Λιγκ Καπ είναι μέρος της ευρύτερης συζήτησης, ας γίνει. Αλλά δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα. Πρέπει να είναι μέρος του συνολικού πακέτου», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις