Ινδία - Καταδικάζει τις επιθέσεις το ΣΑ του ΟΗΕ

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 20:11
UPD:21:52
A- A A+

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τις επιθέσεις στη Βομβάη και υπενθύμισε σε όλες τις χώρες ότι είναι ευθύνη τους να αγωνιστούν εναντίον της τρομοκρατίας.

Το Συμβούλιο δεν συνεδρίασε την Πέμπτη επειδή ήταν αργία για τις ΗΠΑ λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών, όμως οι αντιπροσωπείες των 15 χωρών-μελών του συνεννοήθηκαν τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υιοθέτησαν μια κοινή διακήρυξη αργά το βράδυ.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπογραμμίζεται επίσης ότι είναι ανάγκη να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης «οι δράστες, οι οργανωτές και οι χρηματοδότες» αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών ενώ καλούνται όλες οι χώρες «να συνεργαστούν ενεργά με τις ινδικές αρχές για το σκοπό αυτό, συμμορφούμενες με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας». Το Συμβούλιο επαναλαμβάνει επίσης ότι «όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες, όποιο και αν είναι το κίνητρο».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, είχε καταδικάσει από την Τετάρτη τις επιθέσεις και ζήτησε την τιμωρία των ενόχων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή