Αλ. Κούγιας για διπλό φονικό στη Μονεμβασιά: Πιθανόν κλασική περίπτωση σχιζοφρένειας

Καθόλα υγιής ο δράστης λέει ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων
Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 09:59
UPD:14:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς από το τραγικό συμβάν  που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν όχημα που οδηγούσε ένας 52χρονος παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους. Η κηδεία των δύο θυμάτων θα γίνει σήμερα. 

Την άμεση εξέταση του δράστη του διπλού φονικού από ψυχίατρο ζήτησε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, λέγοντας πως σκόρπισε πράγματι τον θάνατο, χωρίς όμως συνείδηση για το τι κάνει. Όπως υποστήριξε πρόκειται πιθανότατα για κλασική περίπτωση σχιζοφρένειας - την οποία είχε εκδηλώσει και η μητέρα του δράστη στην ίδια ηλικία.  

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο κ. Κούγιας είπε πως εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον πελάτη του, αφού δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται και δεν υπάρχει λογική επεξεργασία. Μάλιστα όπως είπε η πρώτη τους επαφή στο Αστυνομικό Τμήμα της Σκάλας Λακωνίας όπου κρατείται ο δράστης δεν κύλησε καθόλου ομαλά, αφού ο 52χρονος επιχείρησε να τον κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο.

Ανέφερε δε ότι ο 52χρονος επιχειρηματίας εδώ και τρεις ημέρες αυτοτραυματίζεται στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του έχουν χορηγηθεί μεγάλες ποσότητες ηρεμιστικών. «Δεν έχει συνειδητοποιήσει που βρίσκεται. Αντί να τον έχουν οδηγήσει σε ένα ψυχιατρείο, δεν ξέρω με τίνος εντολή προσπάθησαν οι αστυνομικοί να του πάρουν απολογία την ώρα που του είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο όπου είχε αρχικά μεταφερθεί, πολύ μεγάλες ποσότητες ηρεμιστικών», είπε. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Δεν υπάρχει λογική επεξεργασία», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν καταθέσεις συνανθρώπων του, οι οποίοι περιγράφουν μια τραγωδία από την προηγούμενη ημέρα: ενός ανθρώπου που ενώ ήταν νορμάλ, άρχισε να έχει αλλόκοτες συμπεριφορές σε αγνώστους. Χαρακτήρισε δε «πρωτοφανή και απάνθρωπη τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Σπάρτης «για έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον». 

Αντικρούει τα περί ψυχοπάθειας ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος 

Ο Χρήστος Πλειώτας, δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων από την πλευρά του απέρριψε τα περί σχιζοφρένειας και υπογράμμισε πως ο δράστης είναι ένας καθόλα υγιής άνθρωπος. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε μάλιστα πως αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος όσο ήταν στο τμήμα ζήτησε για την υπεράσπισή του τον Αλέξη Κούγια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή