Βραζιλία: Στους 112 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 07:30
A- A A+

Στους 112 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει πολλά δεινά στη νότιο Βραζιλία, στην οποία εκφράζονται φόβοι πως είναι έτοιμες να ξεσπάσουν επιδημίες ανάμεσα στους πάνω από 1 εκατ. κατοίκους που πλήττονται από τη θεομηνία.

Το επιδημιολογικό τμήμα της επαρχίας Σάντα Καταρίνα τόνισε πως παρακολουθεί τουλάχιστον δέκα ύποπτα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, μίας βακτηριακής ίωσης που μεταδίδεται από τα τρωκτικά μέσω του ακάθαρτου νερού, ή των κατοικίδιων. Το ίδιο τμήμα τόνισε πως κι άλλα νοσήματα, όπως ηπατήτιδα και τέτανος είναι κοινά σε πληθυσμούς που μαστίζονται από πλημμύρες.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως πάνω από 80.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών. Τα δελτία καιρού προβλέπουν πως οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν με την άφιξη νέου κύματος ψύχους στην περιοχή.

Το Σάββατο, οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό 19 αγνοουμένων χρειάσθηκε να διακοπούν λόγω των νέων καταιγίδων, τόνισαν οι αρχές. Η τοπική κυβέρνηση εξουσιοδότησε την στρατονομία να χρησιμοποιήσει, εάν χρειασθεί, βία για να ολοκληρώσει την εκκένωση των δεινότερα πληγεισών περιοχών.

Η πολεμική αεροπορία της χώρας έχει εγκαταστήσει ένα κινητό νοσοκομείο με 40 γιατρούς κι άλλους 40 ειδικούς σε θέματα υγείας, ικανό να περιθάλπει κατά μέσο όρο 400 ασθενείς την ημέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή