Βομβάη: Δύο οι νεκροί Αυστραλοί από τις επιθέσεις

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 07:34
A- A A+

Η Αυστραλία επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο και ενός δεύτερου υπηκόου της στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη (δυτική Ινδία), εκτιμώντας πάντως πως είναι σχεδόν απίθανο να αυξηθεί ο αριθμός τους.

«Δυστυχώς, σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο δύο Αυστραλών", τόνισε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Στέφεν Σμιθ στο δίκτυο Sky News από το Λονδίνο.

Πρόκειται για τον Ντάγκλας Μάρκελ, κάτοικο Σίδνεϊ, 71 ετών, ο οποίος βρήκε τον θάνατο στις επιθέσεις εναντίον δύο πολυτελών ξενοδοχείων, ενός σταθμού κι άλλων παραθεριστικών περιοχών στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τόνισε ο υπουργός.

Νωρίτερα, οι αυστραλιανές αρχές είχαν επιβεβαιώσει τον θάνατο του 49χρονου Μπρετ Γκίλμπερτ Τέιλορ στις ίδιες επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 170 ανθρώπους.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως από την καταμέτρηση όλων των Αυστραλών που βρίσκονταν στη Βομβάη κατά τη διάρκεια των γεγονότων καθιστά σχεδόν αδύνατο να βρίσκεται κι άλλος Αυστραλός μεταξύ των μη αναγνωρισμένων πτωμάτων.

Ο ίδιος τόνισε ότι άλλοι τέσσερις Αυστραλοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, μεταξύ τους και μία νεαρή γυναίκα που τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρα στην κνήμη και η οποία πρόκειται να επιστρέψει στην Αυστραλία αργά απόψε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή