Συνέδριο ΝΔ: Αυτοδυναμία και αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο επίκεντρο

Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 07:32
UPD:09:11
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Η διάχυτη αισιοδοξία ότι η ΝΔ μπορεί να επιτύχει την αυτοδυναμία στις κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής αλλά και η αναβίωση του αντι-Σύριζα μετώπου χαρακτήρισαν τις δύο πρώτες ημέρες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με καταληκτική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (12:30).

Το σύνθημα για τη διπλή αυτή «γραμμή» έδωσε την Παρασκευή στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος χρησιμοποίησε τη φράση «αυτοδύναμη Ελλάδα» και υπογράμμισε την ανάγκη για σταθερές κυβερνήσεις. «Η συνέχεια της εθνικής προόδου ταυτίζεται τελικά με τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού. Και με τη σειρά της με μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Αυτή συνεπάγεται και ένα ισχυρό κράτος» είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του «τυχοδιωκτισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του λιγνίτη»

Για «νέα αυτοδυναμία» της ΝΔ έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Να δώσουμε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη νέα αυτοδυναμία της ΝΔ για να συνεχίσει να κρατά γερά το τιμόνι της χώρας» είπε. Και εκείνος από την πλευρά του επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα του λιγνίτη». «Ο Θεός μάς έσωσε και ο ελληνικός λαός τον Ιούλιο του 2019 και εξελέγη ένας πρωθυπουργός σοβαρός που ήξερε να κάνει τη δουλειά και κράτησε την Ελλάδα όρθια σε αυτές τις κρίσεις» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτοδυναμία»

Σε ανάλογο πνεύμα ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, ξεκαθάρισε ότι στρατηγικός στόχος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής ή στις μεθεπόμενες της ενισχυμένης είναι η αυτοδυναμία και χαρακτήρισε «ατελέσφορη» και αποπροσανατολιστική τη συζήτηση για συνεργασία και αναζήτηση συμμαχιών. «Αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές θα στραφούμε ξανά στην πηγή της δύναμής μας, τον ελληνικό λαό» ανέφερε και αναφέρθηκε στο δίλημμα που θα θέσει το κόμμα τους στις κάλπες. «Τα ερωτήματα θα τεθούν απλά και ξεκάθαρα. Η χώρα στην πιο κρίσιμη περίοδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα προχωρήσει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο; Θα εμπιστευθούμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στην ΝΔ ή σε μια άλλη πολυκομματική κυβέρνηση που θα έχει σχηματιστεί λόγω στης συγκυρίας και της στόχευσης των κομμάτων που θα συμμετάσχουν, όχι να κυβερνήσουν προς όφελος του ελληνικού λαού, όχι για να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για τη χώρα αλλά για να απομακρύνουν την ΝΔ και τον Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε.

«Αν ακούγαμε την Αριστερά ή χώρα θα είχε σοβιετικό καθεστώς»

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην αριστερά συνολικά εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, καταλογίζοντάς της ότι βρίσκεται πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας. «Υπήρξαν κρίσιμες ιστορικές στιγμές για τη χώρα στην πολιτική της διαδρομή που αν ακούγαμε την Αριστερά - να λέμε τα πράγματα λίγο με το όνομα τους - αν ακούγαμε την Αριστερά, η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς» ανέφερε και πρόσθεσε: «Γιατί κατά σύμπτωση, αυτοί οι συγκεκριμένοι βρίσκονται πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας;» διερωτήθηκε σε «ιδεολογικοπολιτικούς όρους», όπως επισήμανε. «Γιατί πάντα βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Μία πολύ απλή απάντηση: Γιατί υποστηρίζουν τις λάθος ιδέες. Είναι οι ιδέες τους που είναι λάθος, που τους οδηγούν κάθε φορά στη λάθος πλευρά της ιστορίας» υποστήριξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή