Ιράκ: Περισσότεροι Ιρακινοί πολίτες νεκροί το Νοέμβριο

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 10:08
A- A A+

Αυξήθηκε τον Νοέμβριο αριθμός των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ εξ αιτίας των πρόσφατων επιθέσεων στη Βαγδάτη, αλλά ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα στοιχεία της ιρακινής κυβέρνησης έδειξαν ότι 296 πολίτες σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο από 238 τον Οκτώβριο, μήνα με τους λιγότερους νεκρούς από την έναρξη του πολέμου.

Πέρυσι τον Νοέμβριο είχαν χάσει τη ζωή τους 538 πολίτες. Τον Νοέμβριο μόνο έξι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο www.icasualties.org

Επτά Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν της ζωή τους σε επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο, ενώ 29 βρήκαν τον θάνατο τον Νοέμβριο του 2007.

Από την έναρξη του πολέμου συνολικά 4.207 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πέθαναν από ασθένεια ή ατύχημα. Τουλάχιστον 90.000 είναι οι Ιρακινοί που έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία στο www.iraqbodycount.net

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή